Okej alla 08:or, jag behöver er hjälp!

Till helgen åker jag till Stockholm. Das huvudstad. Och jag skulle behöva alla boknördars visdom, vare sig ni bor där eller inte. Finns det något man ‘ska’ göra när jag åker dit? Gärna aktiviteter i bokväg. Jag skulle också gärna gå till en eller flera boklådor och/eller antikvariat, så hjälp mig! Vart ska jag gå?

10 reaktioner på ”Okej alla 08:or, jag behöver er hjälp!

 1. Kulturhuset är ett måste där hittar du Pocketshop, Underlandet och snygga utställningar. Dessutom ett skränigt bibliotek. Och åh, åh passa på att gå till Hallongrottan som ligger på Bergsundsgatan 25 vid Hornstull. Lite svårhittat men ett väldigt bra ställe.

  1. Jag tänkte faktiskt inte på pocketshop, men det är ju verkligen ett måste!! Tack för att du påminde mig.

   Hallongrottan ska jag kolla upp vad det är för någonting.

   Tack för tipsen!

 2. Jag är inte så bra på ställen ”man måste besöka”, men The English Shop i Gamla Stan är en supertrevlig bokhandel. Även SF-bokhandeln och Alfa Antikvariat älskar jag att titta in i lite då och då. 🙂

 3. The English Bookshop och SF-bokhandeln är verkliga måsten! 🙂 De ligger inte så långt ifrån varandra, båda i gamla stan. SF-bokhandeln på Västerlånggatan (tror jag) och English Bookshop på Lilla eller Stora Nygatan.

  1. Vi höll oss bara på andra sidan stan så jag gick inte till några av dom här boklådorna, men nästa resa till Stockholm kommer definitivt ha dessa destinationer på min radar!

 4. Hallongrottan är en bokhandel för Queerlitteratur och annat. Även feministisk litteratur och allmänt roliga, intressanta saker. De anordnar samtal och har världens trevligaste personal. Håller med Ord och inga visor om att Rönnells är ett av de bästa antikvariaten och jag SF-bokhandeln ligger på Västerlånggatan. Spring in där och lämna snabbt gatan för det är Stockholms värsta turiststråk.

  1. Haha, men jag är ju turist 😉 tack för tipsen! Jag har fått så många bra tips, jag får nog åka till Stockholm var och varannan helg om jag ska hinna med alla 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s