Postapokalypstemat har (äntligen) satt sina klor i mig ordentligt

”De smyger sig på honom utan anledning, dessa glimtar av irrationell lycka. Det är förmodligen vitaminbrist.”
s. 51, Oryx & Crake, Margaret Atwood

Jag läser just nu Oryx & Crake av Margaret Atwood. Det är min första bok jag läser av Atwood och jag är, som man säger, ‘in awe’. Jag är helt uppslukad av boken och det har tagit över mig totalt. Det verkar vara en sådan där bok som har allt. Jag vet inte ännu om det är ämnet som tilltalar mig mest eller om det är författarskapet, men båda gör ett stort intryck på mig!

Jag har länge varit intresserad av att läsa fler postapokalyptiska böcker och nu känner jag ett riktigt sug efter det. Så, är det någon som har några bra tips? Vilka är guldkornen? Vilka får man inte missa?

(Jag har redan en del olästa böcker hemma under detta tema, men jag skulle vilja ha fler tips. Eller kanske tips om var jag ska börja någonstans.)

10 reaktioner på ”Postapokalypstemat har (äntligen) satt sina klor i mig ordentligt

  1. >Postapokalyps ftw! 🙂 Några tips från en postapokalypskramare av rang: Cormac McCarthys "The Road" Dmitrij Gluchovksijs "Metro 2033" Justin Cronins "The Passage"

  2. >Tack! Vilka bra tips. Keep them coming!Anna, har faktiskt alla dom olästa här hemma :)Böcker X3, Den har jag inte hört talas om, men ska absolut kolla upp den!

  3. >Vad kul att du läser Atwood! Gillade hennes Oryx & Crake, men den är inget mot hennes The Handmaids Tale. Läs den! Du kommer gilla den.

  4. >Ja, kategorin apokalyps och postapokalyps är ganska omtalat i bokbloggssverige. Och gillat, tror jag. Jag har också en del av böckerna hemma, och jag har väl läst någon här och någon där genom åren, men nu känner jag liksom för att gotta ner mig riktigt ordentligt! Kanske är för att få lite kontrast till sommaren!? Vet inte om jag vill fördjupa mig för mycket i varför jag vill det just nu 😉

  5. >Ja, förhoppningsvis har jag det! Allt jag kan säga säkert är att jag har några härliga timmar bakom mig med Atwood 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s