Kulturkollo lottar ut Sarah Waters-paket!

Kulturkollo håller i en tävling där man kan vinna tre (!) superfina (och garanterat superbra) böcker av Sarah Waters, och jag vill självklart vara med! Jag har ju ännu inte läst någonting av Sarah Waters (fy skäms på mig!), så det är hög tid för det nu tycker jag.

De vill veta vilken författare jag skulle vilja träffa och dricka champagnebål med och vad jag skulle vilja fråga hen. Det är ingen lätt fråga att svara på då cirka tio namn hoppar upp direkt, och sedan kommer jag på en till och en till..

Någon jag jättegärna skulle vilja träffa och dricka champagnebål med är Beate Grimsrud. Jag har läst hennes En dåre fri, och det är en fantastisk bok och en av mina absoluta favoriter. Jag skulle fråga henne om hur hon gör för att orka skriva om så tunga saker, blir hon inte känslomässigt utmattad? Eller fungerar skrivandet som terapi? (Inte för att det ena utesluter det andra, då terapi kan vara (ska vara?) väldigt känslomässigt jobbigt det också.)

Sedan skulle jag vilja fråga henne om vad som är taget från egna erfarenheter i boken, och vad som är fiktivt.

Jag skulle också absolut fråga vilka hennes favoritförfattare och favoritböcker är. Såklart. Det frågar jag ju typ alla jag träffar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s