Till Jacobs försvar – William Landay

Andy Barber jobbar som biträdande åklagare i ett litet samhälle utanför Boston. En dag hittas en tonårspojke knivhuggen till döds i skogen och Andys egna son Jacob blir snabbt den misstänkte till dådet.

20140813-112826-41306269.jpg

Så enkla, men ändå så komplicerade är premisserna till Till Jacobs försvar. Boken tar upp många intressanta frågor såsom, kan någon jag älskar, och tror mig känna, verkligen göra något så här hemskt? Hur väl känner man egentligen en annan människa? Och hur långt är jag beredd att gå för att skydda de jag älskar?

Men det här är inte främst en filosofisk bok, det är en spännande bok. En bok med många vändningar och överraskningar och med ett slut som tog andan ur mig.

Jag gillar att det är fokus på rättegången och att boken inte slutar vid polisarbetet som många andra deckare gör. (I alla fall dom jag har läst.) 

Jag rekommenderar varmt Till Jacobs försvar. Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Om du också vill läsa den kan du köpa den exempelvis hos bokus eller adlibris

Annonser

6 reaktioner på ”Till Jacobs försvar – William Landay

    1. Hej!! Är du också lite smått tillbaka? Roligt! Boken är jättebra! Min sommar har varit bra. Har fått tillbaka min läslust 🙂 Hur har din sommar varit?

  1. Jaa vi får väl se hur det artar sig med bloggandet 😉 Försöker verkligen komma igen med läsandet i vilket fall, saknar det! Min sommar har varit bra, tack! (efter typ ”sju svåra år”, eller i alla fall cirka tre jobbiga år, pga olika händelser/sjukdom/dödsfall kring mig/min familj)
    Om nu bloggandet skulle skita sig (igen,, heh) så finns jag lite mer på instagram (lisamargar3ta)!

      1. Oj ja jag såg idag att du mejlat! (kollar inte min blogg-mejl så ofta nu för tiden, heh) Vad kul att du hörde av dig! Jag hör av mig senare via mejlen..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s