När förväntningarna överträffas

Jag har varit lite rädd för att skriva det här inlägget, men har bestämt mig för att göra det ändå.

Jag skrev för några dagar sedan om förväntningar.

Jag är i allmänhet lite lite rädd för böcker som blivit tokhyllade och som jag tror att jag kommer älska. Den största känslan är förväntansfull, men det finns en liten röst som säger ‘tänk om du inte gillar’.

Jag löste ju nyligen Sharp objects och den har ju blivit tokhyllad av bokbloggare som jag brukar tycka samma som. Jag menar, Helena har ju till och med döpt sin blogg efter en b av författaren!

Just med den här boken var jag rätt övertygad om att jag skulle gilla, men jag hade ingen aning om hur mycket. Det finns ju fantastiska böcker, och så finns det FANTASTISKA böcker. Det hör är en FANTASTISK bok. Den tilltalade mig på alla plan.

Jag hoppas att det här inte ger någon som inte läst boken alltför höga förhoppningar, för det är aldrig bra. Men samtidigt är det här en av de böcker som jag känslomässigt berörts mest av, och jag hoppas att så många som möjlig läser den här boken.

Sometimes dreams come true!!

5 reaktioner på ”När förväntningarna överträffas

  1. Jag har precis läst Mörka platser och även om jag inte tokhyllade den så tyckte jag tillräckligt mycket om den för att jag ska försöka skaffa hennes andra böcker också 🙂

  2. Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok – Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Är du intresserad av att recensera Ambassadören så har jag den tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

  3. Vad intressant! Vad var det du inte föll för? Alltså, sådär hårt som jag gjorde, var det på grund av för höga förväntningar kanske 😉

    1. Jag tror jag helt enkelt har lättare att gilla böcker som jag kan relatera till och Mörka platser kändes inte som något jag kunde känna igen mig alls i. Varken miljö eller karaktärer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s