Teleportering, superhjältar och mastodontverk

The curious case of the books ställde 11 frågor till mig och tio andra bloggare. Det här är mina svar:

1. Om du åter igen blev, 16/17, skulle på disco, skoldans vad man nu vill kalla det, och det var dags för tryckare, för detta är nämligen en sådan tillställning där det dansas tryckare, vilken låt vill du då göra det till?

Det kommer flashbacks för mig när jag läser det här hur vi i mellanstadiet dansade tryckare, och den låt jag minns tydligast är November rain med Guns n’ Roses, så det fick nog bli den!

2. Vilket sådant där redigt, mastodontverk, har du hemma i hyllan, som du vet att du egentligen borde älska, men ändå aldrig tagit dig för eller tagit dig igenom?

Ett mastodontverk har vissa krav på sig, och de jag genast kommer att tänka på är de gamla ryska klassikerna jag har här hemma olästa. En jag ägt länge och som jag tror att jag skulle gilla är Anna Karenina. Jag har läst halva och vissa delar var fantastiska, det var allt det där om ryskt jordbruk och liknande som hindrade mig från att läsa ut den. Vill dock läsa om hela, men det har inte blivit av än…

3. Vilken bok/scen beskriver bäst kärlek så den blir riktigt trovärdig och man själv nästan faller dit och blir kär på kuppen?

Aj då, svårt! Jag kommer inte på någon speciell, men i allmänhet jag gillar när relationer känns realistiska (även om förhållandena runt omkring kanske är orealistiska).

4. Om du fick bygga en egen liten kärnfamilj, hur tilltuffsad och märklig som du vill, vilka litterära karaktärer/författare skulle du vilja att den bestod av då? Allt från så enkelt som att ha singelmamman eller sitt påhittade släkträd fyllt av farbröder och kusiner går bra.

Nu ska jag vara lite cheesy och säga att på ett eller annat sätt är alla jag läser om min familj. I alla fall för en kort stund. 

5. Har du någonsin haft eller har du en låtsas vän, osynlig alltså, Mållgan style, och känner du ibland att du i större utsträckning vill ha en nu som vuxen?

Nej, inte vad jag kan komma ihåg. Jag går genom livet alldeles ensam, med alla mina böcker så klart 😉

6. Att författare vätskar strupen ibland är ju inte okänt, om du blev en storslagen författare, vilken skulle vara din go to drink som du dricker när det skrivande berget är svårt att se toppen på? (Lite dekadenta måste vi ju få vara, jag tror nog alla jag valt ut är vuxna nog att ha en favoritdrink.)

Jag har alltid varit löjligt förtjust i Vodka lime. Den är smidig att slänga ihop också. Det är kanske inte den godaste men den skulle det bli. Eller vin. Massor av vin! 🙂

7. Hur organiserar du ditt bloggande? Sätter du dig bara ner, klickar nytt inlägg, och skriver om det som kommer dig an, eller har du planerat i förväg och kanske till och med gjort upp ett schema för vad som skall hända? (Denna fråga pågrund av att innan jag fick denna utmaning ikväll inte hade någon som helst aning om vad jag skulle blogga om, trots att jag gärna ville)

Jag klickar upp ett fönster och skriver. Jag går och tänker lite innan på vad jag kan tänkas skriva om men tyvärr existerar inte någon vidare planering på den här bloggen. Jag skulle vilja vara mer organiserad och ha tio inlägg färdigskrivna och väntande på att publiceras, men det har jag alltså i nuläget inte.

8. Om du fick ett superhjälte/skurk alterego, vad skulle du då heta och vilka skulle dina krafter vara?

Denna var svår! Jag har aldrig riktigt tänkt på det. Måste tyvärr tänka vidare…

9. Vilken plats på jorden, denna verkliga, skulle du helst teleportera dig till just nu och varför?

Just nu trivs jag ganska bra med att vara hemma faktiskt. Men om jag skulle någonstans så skulle jag gärna åka till USA. Runt Boston kanske. Eller Italien. Eller Spanien. Eller England är ju trevligt. Bara det är lugnt och inga tvång.

10. På tal om teleportering, vilken fiktiv uppfinning hoppas du mest på att bli verklighet?

Någonting som gör att man slipper städa hemma hade varit fint! Men de kanske redan har upptäckt hushållerskan!? I så fall önskar jag mig en i julklapp! 😉

11. Och sist men inte minst, vad ser du allra mest fram emot just nu?

Göra i ordning på balkongen med blommor och göra fint och sedan sitta i majsolen med en kopp kaffe och läsa, läsa, läsa!

Ett inlägg med mina frågor kommer inom snart! (Åh, kolla, planering! :))

6 reaktioner på ”Teleportering, superhjältar och mastodontverk

  1. Haha, snyggt att du fick in planering där på slutet. Och mycket trevlig tryckare. Bara bra svar 🙂

    1. Ingen dum fråga alls! Jag vet inte den exakta betydelsen, men här valde jag att tolka det som en tjock lite svårare bok gärna klassiker. Alltså mer Dostojevskij än Marian Keyes 😉

      1. Då var det som jag trodde. Sen är ju alltid definitionsfrågan på vad en klassiker är. Jag ser ju alla gamla böcker som än i dag finns att köpa är klassiker. Men jag har alltid undrat när en bok blir en klassiker. Lika som när jag försökt komma underfund med när en film blir en klassiker. Jag ser filmer som än i dag är jätte bra ifrån när jag var barn och långt före det som en klassiker, men en film som bara är typ 5 år gammal kan jag inte se som klassiker ännu men att den filmen nog kommer att bli det. Förstår du vad jag menar? haha

        1. Jag förstår precis vad du menar, och jag tycker det är en mycket intressant diskussion! Jag vet verkligen inte vad som definierar en klassiker, men något de har gemensamt är väl att boken känns aktuell oberoende av tiden. En del böcker är 100 år och känns mer aktuella än många böcker som kanske är skrivna idag. Det är ganska häftigt tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s