Kill hyllvärmare – rond 1

Jessica på Ord och inga visor har ett tag haft igång utmaningen Kill hyllvärmare, och nu tyckte jag att tiden var inne att hoppa på den. Bland annat för att mina bokhyllor skriker efter den. Jag har en massa (förhoppningsvis) bra böcker som bara står och väntar på att läsas, och jag vill läsa dom men man har liksom vant sig vid att de står där och de nya inköpen känns mer lockande. Men nu ska det bli ändring!

Så här definierar Jessica en hyllvärmare. Jag håller med henne, men jag har valt att fokusera på böcker som har stått i min hylla länge. VÄLDIGT länge! Jag har inte läst någon av författarna innan, så jag hoppas att jag kommer gilla. Speciellt eftersom jag har fler olästa böcker av alla tre författarna i bokhyllan! Så, här är mina val:

Andarnas hus av Isabel Allende. Köptes 2001. Kan ni förstå? 11 år!? Det är en bok jag länge velat läsa men har sparat på och sparat på till absurdum. Nu får det vara nog. Dags att öppna pärmarna! Det som den senaste tiden har fått mig att tveka är att jag inte vet om jag ska läsa Ödets dotter och Porträtt i sepia först…

Vita tänder av Zadie Smith. Köptes 2002. Jag bodde på den tiden i Göteborg och det verkade som att alla läste den boken. Kommer ihåg folk på spårvagnen som läste den, det pratades om den överallt och jag blev såklart nyfiken. Jag läste halva men sedan kom studierna emellan och jag läste aldrig ut den. Men nu är det dags. Jag gillade ju vad jag läste och det känns som att jag kommer gilla den ännu mer idag.

Dinas bok av Herbjørg Wassmo. Köptes också 2002. Jag kommer inte riktigt ihåg omständigheterna när jag köpte den, men den fick ju mycket uppmärksamhet när filmen som baserades på den kom ut. Jag har ännu inte sett filmen då jag såklart vill läsa boken först, och vilken tid är väl bättre än nu!?

Jag tror och hoppas att jag kommer gilla alla tre böcker och författare. Det ska bli spännande att äntligen ta tag i de här tre hyllvärmare som har stått och samlat damm alldeles för länge!

(Men jag vill säga också att jag ligger gravt efter i läsandet av recensionsex. så det kan ta ett tag innan alla tre blir utlästa.)

Annons

8 reaktioner på ”Kill hyllvärmare – rond 1

  1. Kul att du är på, håller med metta om att vita tänder är bra. Själv är jag inne på andra omgången nu, tredje boken i den. Så snart ska jag blogga om vilka böcker som ingår i min tredje hyllvärmaromgång. Det fina är att jag verkligen har gillat ett par av hyllvärmarna jag läst hittills!

    1. Ja, jag har sett det, nu har du ju hunnit skriva om den tredje omgången. Det är spännande att läsa om. Jag hoppas att jag också kommer gilla mina böcker, med risk för att jag kommer bli lite förbannad på mig själv för att jag låtit dom stå olästa så länge 😉

    1. Haha, jag vet!!! Jag förstår det inte själv, mer än att jag sparat och sparat på dom till den punkt att jag knappt tänker på att jag bara kan ta upp en och börja läsa. Dumt, men sant 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s