Skräckfilmsbonanza

Jag dras fortfarande med en förkylning, även om det känns som att det är på bättringsvägen nu. Jag har försummat datorn helt och det har varit lite skönt för det har fått mig att längta efter både min blogg och alla andra bloggar jag följer. Det är nog nyttigt ibland. Men nu nog om mig, och över till filmens värld!

När jag gick på gymnasiet kollade jag på massa filmer, och en hel del av dom var skräckfilmer. När jag blev lite äldre kollade jag i sort sett ingenting på skräckfilmer. Det slank väl ner någon här och där, men inte mer. Men det senaste året drygt har mitt skräckfilmsbehov växt sig större och större. Jag har sett en del filmer, några har jag köpt, men de flesta har jag sett på tv. Men så de senaste veckorna har jag fastnat. Jag vet inte vad jag ska se, men jag vet att jag vill se skräckfilmer och tänkte köpa hem ett gäng, men visste inte var jag skulle börja någonstans!? Så därför tänkte jag att ni kanske kunde hjälpa mig. Vilka får jag inte missa? Vilka kan jag lika gärna hoppa över?

Efter ett tips av Helena på Dark Places är The Others på väg hem till mig, men det räcker inte. Jag vill ha fler. Jag kan ju nämna några jag gillar. När lammen tystnar är ju en klassiker. Jag gillade The Ring och Saw. Barnhemmet är fantastisk! (Åh Barnhemmet, den älskade jag! Dags att se om känner jag.) Så, nu är det eran tur 🙂

Tänkte att jag kanske kunde sammanställa svaren sedan, så ge gärna många tips och varningar i kommentarerna. Tack!

13 reaktioner på ”Skräckfilmsbonanza

 1. Sjätte sinnet är en film i The Others anda. Båda har satt djupa spår hos mig. Och en lite nyare är ju Paranormal activity. Den skrämde mig ordentligt.

  Jag älskar verkligen skräckfilmer, men nu när jag började fundera så upptäckte jag att det nog var ett tag sedan jag såg någon riktigt otäck. De flesta jag kommer på är de där riktigt gamla: All helgons blodiga natt, Stilla natt blodiga natt, Huset som Gud glömde…

   1. Sjätte sinnet hade jag på vhs när den kom (vad nostalgisk jag blev nu, kommer ni ihåg vhs…) och fullkomligt älskade. Den skulle det vara roligt att se om faktiskt. Men den finns väl inte i en gammal version? Eller gör den det??

    Exorcisten har jag sett. Den är verkligen en riktig klassiker! Och så jävla otäck! Men självklart den gamla versionen, den nya har jag aldrig sett.

  1. Paranormal activity har jag funderat på att köpa hem, men hade inte hört någonting om den skulle vara bra eller dålig, så jag tvekade. Men nu när ni säger här att den är bra kommer den absolut köpas hem!

   Det är här mitt hål kommer fram, jag har inte sett så många av alla gamla godingar. Inga av de tre du nämner faktiskt, så de skrivs också ner på listan! Och nu när du vet att jag inte sett de gamla godingarna kanske du kommer på några fler? 😉

   1. Oh, don’t get me started 🙂

    Då måste jag ju nämna skräckfilmernas skräckfilm, Poltergeist, om du har missat den. Efter jag såg den vågade jag inte gå ner i källaren på tre månader… Och så har vi ju Fredagen den 13:e, Terror på Elm Street och Psycho (gamla versionen).

    Självklart menar jag första delen av de här filmerna, i vissa fall funkar de andra delarna också, men inte så ofta.

    1. Psycho har jag sett och ÄLSKAR! Det är en sådan film man vill äga faktiskt 🙂

     Fredagen den 13:e är jag osäker på, men tror inte jag har sett den första filmen… Terror på Elm Street har jag nog inte sett, men den vill jag självklart se! Poltergeist tror jag jag har sett, är det med den blonda lilla flickan? I så fall var den jättebra, och måste ses snart igen. För de flesta av filmerna här var år och år sedan jag såg, så jag har mycket att se och se om. Yeey! 🙂

     Du har inga fler tips, de du ger är ju så himla bra!!

     1. Jag vet att jag sett många, många fler skräckfilmer, men jag kan inte komma på dem nu 😦 En som jag såg för inte så längesedan är i alla fall Insidious, annars tycker jag att det verkar vara svårt att göra bra skräckfilmer numer. Tyvärr.

      Kom att tänka på också, om du gillade The Ring, så borde du gilla The Grudge (Ju-on), den finns i tre delar, tror jag. Jag har bara sett de två första och var inte jätteförtjust, men jag gillade å andra sidan inte The Ring heller 🙂

      1. Ja, jag håller med, det görs inte skräckfilmer som de gjordes förut. Tråkigt!

       Insidious går ner på listan! The Grudge kommer jag också skriva ner och kolla upp!

       Tack för alla jättefina tips!

 2. Jag tycker att Paranormal Activity (1:an) var väldigt läskig. Hade mardrömmar samma natt om att en demon stod vid mitt huvud. Usch. Det är en sån där ”dokumentärfilm” som ska se verklig ut. Ett pars hus är hemsökt av något som verkar vara en demon och de sätter upp kameror för att fånga på bild vad som pågår. I början, innan allt det läskiga börjar, verkar den dock lite B, så man får ge den en chans i några minuter.
  Annars tycker jag att ”The Ring”-filmerna är riktigt otäcka (den långhåriga tjejen som krälar ur en brunn). Gillar bäst de amerikanska versionerna.

  1. Paranormal activity låter spännande, den blir det nog att köpa hem, men det är bra att du varnade mig! Jag ovar att ge den några minuter innan jag dömer den 😉

   Jag gillade också The Ring! Underbara filmer! Ja, usch, brunnen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s