Fyra osedda filmer

Igår shoppade jag fyra filmer för hundralappen. Jag har aldrig sett någon av dom innan, även om jag länge har velat se en del av dom. Nu är det alltså dags. De filmer jag kom hem med var dessa:

Sex and the City 2. Kanske inte för att den är Oscarstippad eller så, utan för att jag älskat serien i många år, och det är typ ett fysiskt måste att se filmen. Bra eller dålig. Men förhoppningsvis inte alltför dålig. Förhoppningsvis bra och lite rolig.

Snabba cash. Har hört lite olika åsikter om filmen, men jag läste boken för några år sedan när den kom på pocket, och självklart vill man då se denna svenska film! Jag gillade boken, men förstod nog aldrig riktigt att den blev en sådan succé som den blev. Har ännu inte läst något mer av Jens Lapidus, även om jag har Aldrig fucka upp här hemma. (Såg först nu att det ju är Joel Kinnaman som spelar i den! Jag har inte sett andra filmer med honom, men jag ser honom i The Killing som jag håller på att tittar på. Nice! Lite Kinnaman slår aldrig fel. Nu är jag helt plötsligt mycket mer sugen på att se filmen!)

 

An Education. Vet inte så mycket om den här filmen. Nästan ingenting faktiskt. Men den blev ju nominerad till tre Oscars och det känns som en film jag vill se och kanske kommer gilla.

Precious. Åh, Precious! Jag läste boken förra året och blev helt tagen. Det var en fantastisk bok och jag var tagen en lång tid efteråt. Har länge velat se filmen, och nu är den äntligen i min hand. Har hört att filmen ska vara bra, och det var lagom länge sedan jag läste boken, så det ska nog inte bli för mycket jämförande till det negativa. Däremot kommer jag nog läsa om boken snart. Jag läste den ju sist på svenska, men i den utgåvan av boken finns den även på engelska, och jag tror den är ännu bättre på engelska. Det är ju ett speciellt språk i den, där man får följa Precious språkutveckling, och det känns som att jag vill läsa boken på språket den är skriven på. Vet egentligen inte varför jag inte gjorde det från början!?

Mycket film för hundra kronor och jag är nöjd. Plus, vad passar bättre inför en helg än fyra osedda filmer?

Annonser

6 reaktioner på ”Fyra osedda filmer

 1. Den är sorglig alltså!? Inte för sorglig bara hoppas jag. Det får gärna vara så där *en tår trillar ner för kinden* men helst inte *ligger och hulkar i soffan och ropar ut i luften att livet är så j***a orättvist* eller att man kör en Bridget Jones och skrålar AAALLLL BYYYY MYYYSEEEEEELF, DON´T WANNA BE…

 2. Oj, An Education är JÄTTEBRA! Är avundsjuk på att du fortfarande har den osedd – den är helt klart en av de bästa filmerna jag har sett i år. Lysande skådespelarinsatser, intressant och känslomässigt berörande story och härliga 60-talsmiljöer. Det blir inte bättre än så. 🙂

  Och Precious är också en underbar film. Men fruktansvärt sorglig och ibland väldigt jobbig att se. Kom också att tänka på vilken bra skådis Maria Carey egentligen är!

  De andra två filmerna tycker jag var helt okej! Kanske inte direkt Oscarsmaterial, men helt klart sevärda och underhållande på sitt sätt. 🙂

  1. Åh, vad roligt, efter vad jag ser på filmomslaget till An Education så verkar det vara en film helt i min smak. Låter lovande när du pratar om den!

   Ja, boken Precious var också jobbig att läsa på sina ställen. Den träffar rakt i hjärtat, och jag hoppas filmen slår an samma sträng. Att de har lyckats fånga kontentan av boken.

   Allt man ser kan ju inte vara Oscarsnominerade. Ibland vill man se något annat. Och om de visar sig vara dåliga, så är ju det charmigt på sitt sätt.. Och man uppskattar de bra filmerna mycket mer 😉 Men jag tror jag kommer bli underhållen i några timmar av dom filmerna, och ibland vill jag inte ha mer än så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s