Gilmore girls

Det här är en av de bästa investeringar jag har gjort. Jag tröttnar aldrig. Jag ser serien om och om igen, och älskar den lika mycket varje gång. Dialogen är snabb, rapp och fyndig. Och rolig. Och smart. Och drypt med olika kulturella referenser. Och alldeles, alldeles underbar! Jag älskar att Rory älskar att läsa och att hon går i fina skolor. Jag älskar att de älskar mat. Jag älskar att de älskar kaffe. Jag älskar också kaffe! Och det går nästan inte att titta på serien utan att ha en stor kopp kaffe i handen.

Och jag blir alltid lässugen när jag ser dom läsa eller prata om läsning och litteratur. Sådär så jag vill läsa ALLA böcker de pratar om. Även om jag inte kollat upp exakt vilka böcker det är som nämns. En del vet jag ju, men det är så många snabba referenser som inte är övertydliga, så det finns många jag missat/inte vet vad det är för bok. Det gillar jag med serien, att den är smart, och den förutsätter inte att tittaren är blåst. Sedan snappar jag verkligen inte upp allt, men det gör inget. Jag gillar det så. Jag älskar Lorelai och Rory, och de hade inte kunnat hitta två skådespelare mer passande i rollerna. Jag älskar allt med den här serien, och jag vet inte för vilken gång i ordningen jag nu tittar igenom serien från början.

Jag har några tv-serier som jag har som mina små älsklingar, och det här är en av de största favoriterna. Om inte favoriten. Fast det är svårt att säga, det finns några andra riktigt bra serier också. En blandning är kanske bäst!? Tur att man inte behöver välja!

16 reaktioner på ”Gilmore girls

  1. >En av mina favoriter också! Jag hoppas någon ska tycka det är värt att kosta på mig hela boxen i år 🙂 Eller möjligtvis jag själv…

  2. >Jag har aldrig gillat Gilmore girls och fattar inte hypen. Det låter visserligen bra i teorin det där med skolmiljöer och en massa litteratur 🙂 men jag hann kanske aldrig uppfatta den biten..? Det jag störde mig på enormt var att dottern verkade ha mer koll på läget och saker och ting än mamman. Som om dottern fick uppfostra och vägleda mamman. Det känns helt bakvänt för mig! Eller så har jag kanske råkat se fel avsnitt och misstolkat hela grejen med deras relation, för som sagt, det låter ju som en bra och smart serie när du berättar om den 🙂

  3. >Bokmamma, och jag håller med dig, det är riktigt bra! (En liten evighetsloop är på gång här… ;))Cecilia, oj, jag vet inte om jag ska vara avundsjuk för att du har "nya" avsnitt kvar att upptäcka, eller om jag blir lite nollställd och undrar; hur kan du inte ha sett ALLA avsnitt ;)Cia, jag bekostade kalaset själv, men det är klart, allt som är gratis är extra gott 😉 Jag hade inte heller tålamodet till att vänta på att någon annan skulle köpa mig serien 🙂

  4. >Lisa H, så har jag aldrig sett på serien. De allra första avsnitten är ju inte på långa vägar lika bra som de som kommer lite senare i serien. Det känns som att karaktärerna "blir sig själva" lite längre in i serien och är inte riktigt tillgjorda. Så om du bara sett något avsnitt tycker jag du ska ge serien en chans till.Annars kan det ju kanske (hemska tanke) vara så att du helt enkelt inte gillar serien. Får man fråga vilka serier du har extra nära hjärtat?

  5. >Psicharpax, Jag har sett några listor som har cirkulerat runt, men har inte sett den här sidan. Vilken lista det är! Helt otroligt många böcker, och många som är/verkar vara bra också. Lite perfektionist som jag är (eller, det är jag egentligen verkligen inte,men när det kommer till sådana här listor eller liknande) skulle jag vilja veta exakt vilka som är med. Alla. Men det verkar som att det inte finns någon direkt officiell lista? Och att sitta själv och försöka skriva ner alla, det skulle jag inte klara. Säkert flera referenser som går över mitt huvud 🙂

  6. >Åh. Jag är ingen direkt tv/serie-människa. Men Simpsons gillar jag! Och jag älskade ju Sex and the city! Kollade på Desperate housewifes typ första och andra säsongen innan det (i mitt tycke) ballade ur. Men House "halvföljer" jag! (och han är ju inte klok någonstans så det borde jag väl bli irriterad på om något, haha, men jag gillar't faktiskt) OZ är också rätt bra. Tyckte jag i alla fall då för ett par år sen. Hmm. Svårt det där. Jag är nog lite sådan att jag hoppar på och kollar någon första säsong på en del serier men det är väldigt sällan som jag sedan följer dem slaviskt och köper serie-boxar etc. Kom på en till! Tusenbröder älskade jag! Den är fin 🙂 Men oj vilken blandning det är på "mina" serier märker jag. Haha!

  7. >Ja, det var en härlig mix :)Jag är en sådan att har jag sett lite av en serie, och gillar det jag sett vill jag sedan se alla avsnitt av serien. Slaviskt. Lite knäppt, jag vet. Finns säkert ett diagnosnummer där någonstans ;)House är ju så himla skön! Den följer jag också. Likaså Oz har jag alla avsnitt av (finns ett inlägg om den här på bloggen någon stans). Sex and the City är en annan av favoriterna! Simpsons och Vänner var de första serierna jag började följa tror jag. I alla fall de första jag började köpa på mig. Det är så tråkigt bara att Simpsons ligger så efter i Sverige. Referenserna är ju så gamla när de kommer hit :(Desperate kollar jag fortfarande på. Det höll på att bli för mycket där ett tag, men jag tycker de har fått tillbaka balansen igen!

  8. >Aha, jag hade fått för mig att Gilmore girls var för 16 åringar och inget för mig som snart är 40! Jag vet ju inte din ålder, så vad tror du? Jag gillar SATC, men ser egentligen inte så mycket på tv… De desperata såg jag från början, men sedan blev det så skruvat så jag slutade se dem.

  9. >Jag är inte heller 16 längre (tack och lov!;)) men ca en tio år yngre än dig är jag. Tycker dock det här är en serie för "vuxna". Den fungerar på yngre också, på så sätt är den barnvänlig (inga hemska scener, inga grova scener, inga barnförbjudna ämnen), men alla underbara referenser och diskussioner och skämt är något alla uppskattar. En del referenser går som sagt mig över huvudet också 🙂 Se något avsnitt och se vad du tycker. Går på tv på helgen någon gång på förmiddagen, på femman. Sedan får du gärna rapportera om vad du tyckte. Det skulle vara intressant!

  10. >Haha, man skulle nästan kunna tro att vi var syskon ;)Jag tänkte att jag skulle kolla på Dexter och Gilmore girls parallellt, men det blir nog inte riktigt så. Jag älskar Dexter också, men det går inte sluta titta på Gilmore girls! jag tänker hela tiden "ett avsnitt till, sedan kollar jag lite på Dexter". Än har det inte blivit något Dexter. Men idag! Kanske… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s