Film, film och film

De senaste dagarna har det varit mycket filmtittande här hemma.

Jag började med Sam Mendes film American beauty som tog hem fem Oscars. Jag såg den när den var ganska ny, och vill minnas att jag inte tyckte om den, men i och med att en Oscar var för bästa film ville jag ge den en chans till. Och det är jag glad att jag gjorde! Den handlar om det gifta medelåldersparet Lester (Kevin Spacey) och Carolyns (Annette Bening) liv i förorten. Ett äktenskap som har blivit slentrianmässigt och en tonårsdotter som de inser att de inte längre känner. Filmen är tragisk, rolig och helt klart sevärd.

Nästa film blev belönad med en Oscar för bästa skådespelerska. Kate Winslet var det som tog hem den, och vilken roll hon gör! Hon är otroligt skicklig hela filmen igenom. Helt fantastisk! The Reader heter filmen och är regisserad av Stephen Daldry. David Kross spelar den unge Michael Berg (även han gör en finfin insats!) och Ralph Fiennes spelar den äldre Michael Berg. En sommar när Michael är 15 år har han en het, passionerad romans med den dubbelt så gamla Hanna (Kate Winslet). En dag har hon försvunnit utan ett ord. Några år senare kommer hon in i hans liv igen under helt andra omständigheter. Mer vill jag inte säga… Förutom att det här är en väldigt, väldigt bra film som helt klart får högsta betyg!

Till slut såg jag Noah Baumbachs film Margot at the wedding. I huvudrollerna ser vi Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh och Jack Black. Återigen, fantastiskt skådespeleri. Och vilken film. Den handlar om Margot (Nicole Kidman) som med sin son åker till sin syster för att gå på hennes bröllop. Systrarna har inte ett helt okomplicerat förhållande och det här berättas så fint. En film när man skrattar en hel del men samtidigt sitter med en liten klump i magen. Högsta betyg på den här filmen också…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s