Dödens pendel – Jonas Moström

Den här deckaren utspelar sig i Sundsvall. En sommar sker det ovanligt många dödsfall på grund av plötslig hjärtdöd. Några få anhöriga tror att det ligger brott bakom, men det finns inget som tyder på det. Läkaren som utför obduktionerna kan inte se att något brott begåtts och polisen tror därför inte att något brott har begåtts. Tills en dag då en nittonårig tjej hittas död i sin säng (även hon av plötslig hjärtdöd), och polisen hittar ett kasinokvitto som inte tillhör tjejen eller hennes föräldrar. Man börjar även se ett samband bland dessa offer. Deras klockor är försvunna…

Man får följa läkaren Erik Jensen som arbetar på Sundsvalls sjukhus och har en dröm att flytta till Stockholm och forska och ta en proffesur. Utveckla sig själv, klättra på karriärsstegen. Men han har en familj att tänka på; hans sambo Sara och deras lilla dotter Erika.

Man får även följa Jensens kamrat kommisarie Johan Axberg. Han jobbar på polisen och har bland annat hand om de misstänksamma dödsfallen. Han har svårigheter att ‘slå sig ner’ och bilda familj. Han är för rastlös. Även om det finns en tjej, Carolina, som det varit på och av med i flera år och som han verkligen bryr sig om.

Några kapitel är även berättade utifrån mördaren.

Det här är första boken jag läser av Jonas Moström, jag tror det är hans debutbok. Jag tyckte det var en trevlig deckare, men inte mycket mer. Och även om jag inte ska avslöja någonting, måste jag säga att jag blev väldigt besviken på slutet. Det lämnade mycket övrigt att önska.

Du kan köpa boken hos bokus eller adlibris.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s